Obustavljena gradnja studentskog doma u Palama

0

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksandar Glavaš rekao je da su obustavljeni radovi na izgradnji studentskog doma na Palama, jer nije završena procedura u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Glavaš kaže da je, prema informacijama studentskog parlamenta, došlo do zastoja u odobravanju otvaranja žiro-računa u poslovnoj banci koja će izdati garanciju da bi se odobrio krediti i nastavila gradnja.

“Ukoliko do 18. decembra ne bude nastavljena izgradnja studentskog doma na Palama, obustavićemo nastavu i tražiti odgovornost za sve one koji su opstruisali gradnju”, rekao je Glavaš na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Predsjednika Unije studenata Republike Srpske Predrag Govedarica rekao je novinarima da Unija podržava stavove Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu.

Govedarica je apelovao na sve organe i republičke institucije da se, kako kaže, zaustavi opstrukcija resornog ministarstva i da izgradnja doma mora biti nastavljena.


NAREDNE SEDMICE DOGOVOR O FINANSIJSKOM DIJELU UGOVORA

Delegacija Ministarstva finansija Republike Srpske i Ministarstva finansija i trezora BiH dogovoriće naredne sedmice sa predstavnicima austrijske kompanije “Vam” finansijski dio ugovora za realizaciju druge faze projekta modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija potpisao je u septembru sa austrijskom firmom “Vam” ugovor, koji su u međuvremenu odobrile vlade Republike Srpske i Austrije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarsvo finansija i trezora BiH trenutno razmatraju najpovoljniji model obezbjeđivanja sredstava za izgradnju četvrtog paviljon Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, čija bi gradnja trebalo da počne naredne godine.

U Ministarstvu navode da su u budžetu Republike planirana sredstva za građevinsku dozvolu, kao i da je u prethodnom periodu u poboljšanje uslova smještaja u studentskim domovima uloženo više od 20 miliona KM.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksandar Glavaš rekao je ranije danas da su “obustavljeni radovi na izgradnji studentskog doma na Palama, jer nije završena procedura u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments