Obustavljen rad i u narednih sedam dana

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje rad će biti obustavljen i u narednih sedam dana zbog pogoršanja epidemiološke situacije i vrtić će početi da radi u ponedjeljak, 16. novembra, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

„S obzirom da su dvije vrtićke grupe u kojima je bilo pozitivnih vaspitača i djece retestirane, te da se čekaju rezultati, neophodno je produžiti mjeru o prestanku rad vrtića za još sedam dana kako bismo bili u potpunosti sigurni da ova ustanova može početi bezbjedno sa radom“, rekao je Srni komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica.

On je dodao da do sada nije bilo djece koja su boravila u vrtiću sa ispoljenom specifičnom simptomatologijom, te da se čekaju nalazi retestiranih osoba.

Bjelica je podsjetio da je Štab za vanredne situacije 22. oktobra donio odluku da se zbog preventivnih razloga obustavi rad vrtića na 15 dana jer je toga dana potvrđeno da su na virus korona pozitivni jedan radnik ovog vrtića i dvoje djece iz starije jasličke grupe i da su prethodno bili „pozitivni“ četiri mališana iz mlađe jasličke grupe i dvije vaspitačice.

Prema ranije donesenoj naredbi Opštinskog štaba, vrtić je trebao da počne radi sutra.

Bjelica je naveo da je neophodno donositi i vanredne mjere s ciljem zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, uz poštivanje svih dosadašnjih bezbjedonosnih mjera jer se epidemiološka situacija, kako u regionu tako i na području opštine Sokolac, usložnjava i svakodnevno se bilježi porast broja pozitivnih osoba na virus korona.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu Biljana Kosorić rekla je Srni da je zbog loše epidemiološke situacije, uz konsultaciju sa zdravstvenim ustanovama i institucijama, danas donesena naredba da vrtić ne radi još sedam dana, što znači da se mališani u vrtić mogu vratiti u ponedjeljak, 16. novembra.

Prema njenim riječima, vrijeme pauze biće iskorišteno za radove na zamjeni fasadne stolarije, postavljanju tople fasade i unutrašnjem uređenju vrtića, koji su počeli prije nekoliko dana.

U sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje boravi 137 djece u šest vaspitno-obrazovnih grupa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare