Obuka žena za rad na šivaćim mašinama i kompjuterima

0
Obuka žena za rad na šivaćim mašinama i kompjuterima

VLASENICA – U okviru projekta „Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju marginalizovanih grupa“, večeras je u prostorijama Udruženja žena „Podrinje“ u Vlasenici počela obuka za 20 žena za rad na šivaćim mašinama i na kompjuterima koja će trajati do kraja novembra.

Predsjednik opštinske Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju Slaviša Pejanović rekao je Srni da projekat vrijedan 18.000 KM finansira Unicef u saradnji sa opštinom Vlasenica s ciljem uključivanja žena iz marginalizovanih socijalnih grupa u javni život.

„Namjeravamo da do završetka projekta organizujemo radni sastanak sa privrednicima iz naše opštine i da razmotrimo mogućnost da i oni doprinesu njegovom uspjehu. Jedna od mogućnosti o kojoj razmišljamo jeste da polaznice za potrebe ovdašnjih privrednih subjekata pružaju usluge šivenja radnih unifotmi, majica i slično“, rekao je Pejanović.

Polaznice će se obučavati na pet savremenih šivaćih mašina i kompjutera, a namjera donatora je da obuka bude nastavljena i po isteku projektnog roka, za druge žene koje budu iskazale interesovanje.

Predsjednik vlaseničke Skupštine opštine Gordana Trampić rekla je Srni da ova lokalna zajednica nastoji da žene uključi u društveno-politički život.

„U Vlasenici je mnogo žena na važnim funkcijama i direktorskim mjestima u opštinskoj upravi, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, a podržavamo ih i kroz učešće u različitim projektima“, dodala je Trampićeva.

Vlaseničanka Svjetlana Marjanović kaže da projekat predstavlja dobar korak u nastojanjima da se ženama pruži šansa za zaposlenje.

„Nemam iskustva u šivenju, ali sam spremna da učim i stičem znanja koja će mi možda pružiti priliku da dobijem posao“, rekla je Marjanovićeva.

Projektom je predviđeno da se djeci ovih žena omogući produženi boravak u predškolskoj ustanovi dok su im majke na obuci.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare