Обућина: Годишње 600 порођаја, транспортни инкубатори јако важни

0

ЗВОРНИК – У зворничкој Болници годишње се обави око 600 порођаја, а у неким случајевима дешава се да је усљед непредвиђених околности потребан хитан транспорт до установе терцијарног нивоа због чега је веома значајна набавка новог транспортног инкубатора, рекла је данас начелник Акушерско-гинеколошког од‌јељења Болнице Зворник Душица Обућина.

„У име Акушерско-гинеколошког од‌јељења захваљујем свим људима доброг и великог срца који су на челу са предсједником Републике Српске својим донацијама омогућили куповину новог транспортног инкубатора и медицинске опреме за транспорт и његу наших најмлађих пацијената до установе терцијарног нивоа“, рекла је Обућина на конференцији за новинаре.

Према њеним ријечима, веома је значајна набавка новог транспортног инкубатора за сигуран транспорт свих пријевремено рођених беба, као и набавака медицинске опреме за транспорт и његу.

Директор Болнице Зворник Иван Поповић подсјетио је да је ова здравствена установа добила транспортни инкубатор и опрему за збрињавање новорођенчади, која је набављена средствима прикупљеним у акцији „С љубављу храбрим срцима“.

Он је истакао да се, осим транспортног инкубатора, опрема састоји од колица за интрахоспитални превоз новорођенчади са два беби кревета, два пулсна оксиметра и два перфузора, укупне вриједности око 45.000 КМ.

Поповић је рекао да донирана опрема потпуно задовољава потребе Болнице и истакао да, на сву срећу, ова здравствена установа нема пуно таквих случајева.

„Немамо пуно таквих случајева, али када се десе, сасвим довољно смо опремљени, а особље едуковано да Болница може задовољити све потребе регије Бирач“, рекао је Поповић.

На Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци у понед‌јељак, 30. октобра, свечано су уручени инкубатори и опрема за збрињавање новорођенчади, који су набављени средствима прикупљеним у акцији „С љубављу храбрим срцима“.

Опрема је уручена руководствима болница у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Фочи, Градишци, Приједору, Зворнику, Требињу, Невесињу, Источном Сарајеву, као и болници у Грачаници на Косову и Метохији и Ливну у Федерацији БиХ.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare