Obnavljaju se fasade

0
Obnavljaju se fasade

VIŠEGRAD – U Višegradu su u toku radovi na uređenju dvije stambene zgrade u glavnoj višegradskoj Ulici kralja Petra Prvog, u okviru projekta sufinansiranja obnove fasada za koji je opština izdvojila 110.000 KM.

Projekat predviđa zajedničko ulaganje opštine i zajednice etažnih vlasnika u obnovu fasada, a rok za izvođenje radova je 1. maj naredne godine.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je Srni da će četiri zgrade biti uređene ove godine, te da je na javnom pozivu, koji je objavljen u septembru, uslov za sufinasiranje ispunilo ukupno 12 stambenih objekata.

„Za radove na vizuelnom izgledu i povećanju funkcionalnosti objekta opština izdvaja 40 odsto, a zajednica etažnih vlasnika 60 odsto sredstava. Na isti način se finansira i zamjena stolarije i svjetlarnika, kao i izrada termičke fasade“, rekao je Đukanović.

On je dodao da radove na objektima sa oštećenjima koja mogu da ugroze bezbjednost pješaka – dotrajale strehe, oluke i fasade opština sufinansira sa 70 odsto, a zajednica etažnih vlasnika sa 30 odsto sredstava.

Radovi se trenutno izvode u zgradama „Ugaonica“ i „Gvožđara“, a predsjednik Zajednice etažnih vlasnika „Ugaonice“ Željko Šimšić izražava zadovoljstvo što opština na ovakav način učestvuje u ovom projektu.

„Sanacija fasade završena je na jednoj strani zgrade i očekujemo da će ubrzo biti završen kompletan posao“, rekao je Šimšić, dodajući da je u sklopu ovog projekta urađena i termoizolacija zgrade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments