Objavljeni podaci o najprodavanijim izdanjima u ovoj godini

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva tradicionalno objavljuje podatke o najprodavanijim izdanjima tokom godine na osnovu informacija dostavljenih iz pet poslovnih centara, 20 knjižara i odjeljenja za prodaju putem interneta.

Na osnovu svih obrađenih podataka, najprodavanija izdanja beletristrike su „U krugu“ Radisava Milića, „Na Drini ćuprija“ Ive Andrića i „Gorski vijenac“ Petra Petrovića NJegoša.

Od stručne literature najprodavaniji u protekloj godini su „Andrićeva slika Bosne između poetike i ideologije“ Staniše Tutnjevića, „Praktički jezički savjetnik“ Milorada Telebaka i „Naučimo akcente“ Dragomira Kozomare.

Od dječije književnosti najprodavaniji su „Nije `Instagram` guma na biciklu“ Vladimira Kalamande, „Čos“ Vere Priljeve i „Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru“ Berislava Blagojevića.

Kada je u pitanju lektira za osnovne škole, najprodavanije su „Pesme za decu i o deci“ Jovana Jovanovića Zmaja, „Izbor iz poezije za djecu savremenih pisaca iz Republike Srpske“, te „Konjić Grbonjić“ Petra Pavloviča Jeršova.

Od lektire za srednje škole najprodavanije su „Zna li ko engleski“ Dragana Tepavčevića, „Knjiga Petra Kočića“, te „Blago cara Radovana“ Jovana Dučića.

Od izdanja drugih izdavača u oblasti beletristike najtraženija izdanja bili su „Romani“ i „Priče“ Ive Andrića u izdanju „Lagune“, zatim „Koreni“ Dobrice Ćosića u izdanju „Lagune“, „Đedo“ u izdanju „Vukotić medija“, „Siniša-moj otac“ Viktorije Mihajlović u izdanju „Vulkana“, „Srce moje“ Mirjane Bobić Mojsilović u izdanju „Lagune“, „Medvedgrad“ Frederika Bakmana u izdanju „Lagune“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare