Štićenici Zavoda za forenziku obilježili dolazak Nove godine

0

SOKOLAC – U Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu danas je u prostorijama Odsjeka za rehabilitaciju organizovana novogodišnja zakuska za štićenike ove ustanove.

Portparol u ovom Zavodu Suzana Soldar rekla je Srni da su, uz poštivanje epidemioloških mjera, u manjim grupama bili prisutni svi štićenici Zavoda.

Ona je naglasila da je doba praznika vrijeme darivanja i druženja, kao i prilika da se razgovara o lijepim primjerima humanosti.

„Ovo je vrijeme kada se ljudi posvećuju porodici i prijateljima, zato je važno da posvetimo pažnju osobama koje su boravkom u ovoj ustanovi udaljene od svojih porodica i prijatelja, kako se ne bi osjećali usamljeno“, navela je Soldarova.

Ona je naglasila da je tokom praznika najvažnije da budemo solidarni sa onima kojima je pomoć potrebna.

Zavod za Forenzičku psihijatriju je ustanova koja obezbjeđuje mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja pacijenata iz svih krajeva BiH, kojima je u krivičnom postupku izrečena mjera bezbjednosti i prva je ustanova ovog tipa u BiH.

Početak rada Zavoda za Forenzičku psihijatriju na Sokocu, koji sada ima više od 100 pacijenata ozvaničen je 28. decembra 2016. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare