Obilježeno 13 godina rada Omladinskog centra

0

MILIĆI – Svečanim otvaranjem renoviranih prostorija Omladinskog centra, te dodjelom priznanja pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su podržali rad te organizacije, Omladinski savjet opštine Milići danas je obilježio 13 godina uspješnog rada.
Ističući brojne aktivnosti koje je Omladinski savjet realizovao u proteklom periodu, predsjednik Stefan Milić rekao je Srni da 13. rođendan ova organizacija proslavlja u uređenim prostorijama, čiju je obnovu sa 3.200 KM podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

„Na ovaj način stvorili smo još bolje uslove za aktivnosti koje realizujemo u Omladinskom centru, a one su brojne, od različitih kurseva stranih jezika, seminara, i okruglih stolova, do ustupanja naših prostorija za organizovanje rođendana i sličnih skupova“, naveo je Milić.

Svečanosti u Omladinskom centru, te okruglom stolu koji je prije toga, istim povodom, upriličen u amfiteatru Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“, osim omladinaca, prisustvovali su i predstavnici lokalnih vlasti i ustanova, te brojni ugledni gosti.

Obraćajući se okupljenima u amfiteatru o temi „Uloga mladih u društvu“, zamjenik visokog predstavnika u BiH Ulrike Hartman istakla je da je krajnje vrijeme da nova, mlada generacija preuzme više odgovornosti u BiH.

„Kada se BiH pridruži Evropskoj uniji vi ćete biti oslonac ove zemlje. Mnogi bi željeli da grade karijeru ovdje, ali ne vide kako mogu da opravdaju odluku da ostanu, kada ima toliko mnogo izazova za ostanak i toliko povoda za odlazak. Ovo je ozbiljan problem i mislim da se možemo složiti da do sada nijedna politička stranka nije postigla primjetan uspjeh u bavljenju ovim problemom“, rekla je Hartmanova.

Današoj svečanosti prisustvovali su i predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo, šef Kancelarije OEBS-a u Srebrenici Vil Ričard, predsjednik Unije studenata Republike Srpske Milan Milišić, te brojni gosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare