Obilježeni krsna slava i Dan opštine

0

VLASENICA – Svetom liturgijom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla i lomljenjem slavskog kolača, u Vlasenici je danas obilježena Mala Gospojina – krsna slava i Dan opštine.

Održana je i svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su uručene nagrade i priznanja privrednicima, istaknutim pojedincima, preduzećima, institucijama, učenicima i studentima, kao i sportistima koji su donosili mnogobrojna priznanja u Vlasenicu.

Najveće priznanje – Grb opštine Vlasenica pripalo je Domu zdravlja Vlasenica i Biciklističkom klubu „KPL“.

Plakete su dobili biciklista Nikola Gradinac, Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta BiH, vlasenička organizacija Crvenog krsta, Fudbalski klub „Vlasenica“, Republička uprava civilne zaštite, doktor Gordana Krstić i Centar za socijalni rad.

Na sjednici su dodijeljene i zahvalnice članovima „Atletskog kluba“ Vlasenica Sreti Krstiću i Kerimu Saračeviću, kao i novčane nagrade učenicima koji su osvojili medalje na evropskoj geografskoj olimpijadi i onima koji su doprinijeli razvoju opštine Vlasenica.

Načelnik opštine Vlasenica Mićo Kraljević izjavio je novinarima povodom svečanosti da je opština sve svoje zadatke iz prošle godine realizovala.

„Budžet za ovu godinu biće veći od 7.000.000 KM, a do prije četiri godine bio je nešto preko 4.000.000 KM, to je pokazatelj koliko sadašnja vlast čini za naš grad“, izjavio je Kraljević.

On je dodao da je od 2016. do 2020. godine planirano 120, a realizovano 40 projekata.

„Krenuli smo u realizaciju projekta `Igrišta`, to je nešto najvrednije što se sada radi u Vlasenici, oko 33.000.000 KM. Planirano je da se u našoj opštini gradi desetine hotela“, dodao je Kraljević.

Opština Vlasenica danas je dobila saglasnost od puteva Republike Srpske da može početi igradnju kružne raskrsnice, čija vrijednost je 550.000 KM.

„Raskrsnica će riješiti saobraćajni čvor, to je jedna od najtežih raskrsnica u Republici Srpskoj i time ćemo bezbjednost saobraćaja dovesti na viši nivo, što nam je cilj“, rekao je Kraljević.

On je izjavio da su Vlada Republike Srpske i svi koji čine tim Srpske, shvatili koja je vrijednost zajedničkog rada i ulaganja.

„Zbog saradnje sa Vladom i čelnim ljudima Srpske, očekujemo da će privredni zamajac krenuti pravim putem u narednoj godini, da ću ja i dalje biti načelnik opštine Vlasenica i da će započeti projekti biti realizovani“, rekao je Kraljević.

Svečanoj sjednici prethodilo je obilježavanje Dana bezbjednosti saobraćaja, kao dio globalnog jačanja bezbjednosti na putevima.

Manifestacija je počela zajedničkom šetnjom učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i polaznika predškolske ustanove „Prvi koraci“.

U gradskom parku, vlasenički mališani su kroz igre i likovnu koloniju učili o saobraćajnoj bezbjednosti.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica izveli su pokaznu vježbu gašenja požara u automobilu i spašavanja povrijeđenog lica, a volonteri Crvenog krsta prikazali su postupak reanimacije i zbrinjavanja povrijeđenog lica prilikom požara u vozilu.

Stručni tim Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske demonstrirao je značaj upotrebe sigurnosnog pojasa u vožnji preko simulatora prevrtanja, te uticaj alkohola na vozače upotrebom „pijanih naočara“.

Povodom Dana bezbjednosti saobraćaja, načelnik Kraljević je izjavio da je opština već tri godine u projektu koji zajedno realizuje sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja.

„Ukupna vrijednost projekata u saobraćaju je 75.000 KM. Na razne načine činimo sve da život i bezbjednost naših građana, a posebno najmlađe populacije bude na najvišem nivou“, rekao je Kraljević.

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović je rekao da je ovo jedna od najboljih saradnji sa lokalnim zajednicama, koju Agencija ostvaruje zahvaljujući podršci i razumijevanju načelnika opštine Vlasenica.

On je dodao da je zajednička želja da se unaprijedi bezbjednost u saobraćaju, te napomenuo da je u ovoj godini na području Policijske uprave Zvornik za 20 odsto manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare