Obilježena krsna slava opštine

0

MILIĆI – Krsna slava opštine Milići – Ilindan danas je obilježena bez većih svečanosti zbog epidemije virusa korona, ali su njeni predstavnici istakli da je ovo poseban dan za Milićane.

Tim povodom su na centralno spomen-obilježje cvijeće položili predstavnici opštine, Boračke organizacije i porodica poginulih boraca. Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u Crkvi Svetog Nikolaja.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević zahvalio je svima koji su učestvovali u stvaranju opštine, posebno borcima čiji su životi ugrađeni u temelje Republike Srpske, ali i privredi koja omogućava da ova lokalna zajednica traje.

On je u izjavi Srni napomenuo da ove godine zbog epidemološke situacije nisu u mogućnosti da organizuju okupljanje većih razmjera, pa je zbog toga izostao i dolazak predstavnika institucija sa višeg nivoa.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Milići Dragutin Đuričić čestitao je krsnu slavu svim građanima ove opštine.

„Mi na ovaj način odajemo poštu onima koji su živote dali za našu opštinu i Republiku Srpsku. Sjećaćemo ih se dok nas ima, ove godine drugačije nego prethodnih, ali da znaju da ih nismo zaboravili“, rekao je Đuričić novinaru Srne.

Ranka Savkić, koja je u proteklom ratu koja je izgubila muža, kaže da sjećanja ne blijede i da je ovaj dan još jedno podsjećanje na njihove najmilije.

„Poginuli borci najviše su dali za ovu zemlju, svoje živote. Zamolila bih našu vlast da ne zaboravi porodice poginulih, ratnih vojnih invalida, kao i demobilisanih boraca, djecu i majke poginulih boraca“, istakla je Savkić.

Do 2016. godine u Milićima je 2. avgust slavljen kao Dan i krsna slava opštine, da bi, odlukom lokalne Skupštine za Dan opštine Milići bio proglašen 31. mart, kao datum kada je 1992. godine ta lokalna zajednica dobila status opštine.

(www.palelive.com / Srna)kraj/pd/sđp/foto

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare