Obilježena krsna slava manastira Dobrun

0

VIŠEGRAD – Manastir Dobrun kod Višegrada obilježio je danas krsnu slavu Uspenje Presvete Bogorodice – Veliku Gospojinu u prisustvu brojnih vjernika.

Liturgiju je služilo bratstvo manastira Dobrun uz sasluženje sveštenstva Crkvene opštine Višegrad, a nakon liturgije litija je prošla oko crkve.

Nakon lomljenja slavskog kolača, sveštenik Milosav Vidaković je u kratkoj besjedi pozvao sve vjernike da se mole Bogu i Presvetoj Bogorodici – zaštitnici Hrama i srpskog naroda.

„Kroz vijekove ovo mjesto je bilo duhovni centar za istočnu Bosnu i zapadnu Srbiju. Neka Gospod Bog i Presveta Bogorodica daju srpskom narodu slogu i umnoženje“, poručio je sveštenik Vidaković.

Domaćin slave Darko Jugović iz Višegrada rekao je da mu je pripala velika čast i zadovoljstvo da kumuje manastirskoj slavi.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da pomognem na ovaj način spasenju svoje duše, moje porodice i svih prisutnih ljudi. Potrebno je da se borimo na putu Hristovom učestvujući na ovakvom događaju“, naveo je Jugović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je svima koji proslavljaju današnji praznik, uz želju da ga proslave u miru i veselju i u što većem broju.

„Ovo su mjesta koja trebaju da nas spajaju. Opština Višegrad je uvijek uz Crkvu i trudimo se da pomognemo sve vjerske objekte na teritoriji opštine u skladu sa mogućnostima“, rekao je Đurević.

Nakon liturgije i litije, pripremljena je slavska trpeza.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare