Obilježena krsna slava jedinice “Beli vukovi”

0

Članovi Udruženja boraca “Beli vukovi” danas su na Palama obilježili krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna i tim povodom služen je parastos za 18 poginulih pripadnike ove jedinice, te položeni vijenci na spomenik komandantu Srđanu Kneževiću, koji je ubijen u avgustu 1998. godine.

Parastos za poginule borce služen je u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama.

Sekretar Udruženja Goran Veljić zahvalio je svima koji svake godine dolaze na krsnu slavu “Belih vukova”, jer se na taj način čuvaju uspomene na poginule pripadnike jedince, čija se spomen-ploča nalazi kod spomenika Kneževiću.

“Beli vukovi” su jedna od najzaslužnijih jedinica u Sarajevsko-romanijskom korpusu koja je izvojevala jednu od slavnih pobjeda Vojske Republike Srpske”, istakao je Veljić.

On je izrazio nadu da će ubice komandanta ove specijalne jedinice Vojske Republike Srpske biti pronađene i procesuirane.

Slavskom ručku, koji je priređen nakon molitvenog obreda, prisustvovali su predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Boško Tomić, predstavnici grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, dobrovoljci iz Rusije, te saborci i porodice poginulih boraca.

Specijalna jednica “Beli vukovi”, čiji je komandant bio Srđan Knežević, formirana je 1993. godine.

Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

Ratni komandant jedinice ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala. NJegove ubice nikada nisu pronađene.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments