Obilježen Svjetski dan šuma

0

VLASENICA – Prigodnom akademijom i kulturno-umjetničkim programom studenti i profesori Studijskog programa Šumarstvo u Vlasenici, koji djeluje u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu obilježili su danas Svjetski dan šuma.
Dekan Poljoprivednog fakulteta u Istočnom Sarajevu u Vesna Milić izjavila je novinarima da fakultet u Vlasenici obrazuje kvalitetne i produktivne kadrove.

„Ove godine očekujemo bolje rezultate upisa u poređenju sa prethodnom, jer je veliki broj naših diplomiranih inženjera šumarstva našao posao u gazdinstvima“, rekla je Milićeva.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević izjavio je da su rezultati koje je postigao fakultet u Vlasenici u proteklih pet godina pokazali svu opravdanost formiranja te visokoškolske ustanove.

„Lokalna zajednica će nastaviti da ulaže u znanje i obrazovanje. Osim šumarskog smjera, ove godine biće uveden i smjer drvoprerada, a nastojaćemo u narednom periodu otvorimo još neki novi smjer u vezi sa eksploatacijom prirodnih resursa, kojima ova regija obiluje“, kaže Kraljević.

Student četvrte godine Studijskog programa Šumarstvo Suzana Đokić rekla je novinarima da su gosti današnje svečanosti bili članovi Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Sava“ i učenici Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice, koji su izveli prigodan program.

„Ovo je šesta godina zaredom da obilježavamo Dan šuma i nadamo se da ćemo i u budućnosti isto ovako uspješno da ga organizujemo“, istakla je Đokićeva.

Manifestacija je ove godine imala i humanitarni karakter.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana šuma studenti su organizovali i prateća sportska takmičenja u fudbalu, basketu, odbojci, te tradicionalnim disciplinama, povlačenju konopca, bacanju kamena s ramena, prevlačenju ruke i trci u vreći.

Sredstva prikupljena od prijavljenih ekipa i takmičara namijenjena su za liječenje studentkinje Snežane Puhalo iz Kalinovika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare