Obilježen Dan OŠ „Srbija“

0

Danas je u Osnovnoj školi „Srbija“ svečanom priredbom obilježen Dan škole sveti Ćirilo i Metodije.

Učenici OŠ „Srbija“ i područne OŠ „Podgrab“ su zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima izveli zanimljiv program ispunjen pjesmom, glumom i recitovanjem.

Direktor OŠ „Srbija“ Neđo Ždrale je iskoristio priliku da se zahvali mnogim institucijama sa kojima škola ima razvijenu saradnju.

„Nadam se daćemo i u budućnosti imati dobru saradnju sa institucijama kako bi od ove mlade škole napravili još bolju, a sve u cilju poboljšanja nastavnog procesa“, izjavio je u svom obraćanju prisutnima Ždrale.

Obilježavanju Dana škole prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, institucija sa područja naše opštine, direktori i nastavnici iz drugih škola, članovi školskog odbora, nastavni kadar i učenici.

Sveti Ćirilo i Metodije braća iz Soluna, tvorci glagoljice su širili pismenost i hrišćanstvo među Slovenima. Svojim radom oni su pomagali kulturni napredak Slovena zbog čega su ostali upamćeni kao „slovenski apostoli“. Pravoslavna crkva ih slavi 24. maja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dan-skole-srbija-maj-2016/] width=[87] height=[87] title=[Obilježen Dan OŠ „Srbija“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare