Obilježen dan formiranja Četvrtog bataljona Vojne policije

0

Veterani Druge čete Vojne policije danas su na Palama skromno obilježili Dan formiranja Četvrtog bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Bivši pripadnik Četvrtog bataljona Vojne policije Ivica Topić rekao je Srni da je 23. maja 1992. godine 288. bataljon Vojne policije napustio Kasarnu „Viktor Bubanj“ u Sarajevu i rasporedio se u selo Tvrdimići u okolini Sarajeva.

„Dva dana kasnije, na današnji dan, jedinica se zvanično postrojila i stavila pod direktnu komandu Sarajevsko-romanijskog korpusa“, rekao je Topić.

On je istakao da će ovaj dan obilježiti skromno, odigravanjem fudbalskih utakmica između veterana čete Petar Pandurević iz Pala, Kasindolskog bataljona iz Istočne Ilidže i Druge čete Vojne policije, zbog poplava koje su zadesile Republiku Srpsku.

Topić je naglasio da će novac koji je bio namijenjen za obilježavanje ovog dana, kao i sredstva koja su prikupili bivši pripadnici Četvrtog bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, uputiti u poplavljena područja kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dan-formiranja-cetvrtog-bataljona-vojne-policije-pale-25-05-2014/] width=[54] height=[54] title=[Obilježen dan formiranja Četvrtog bataljona Vojne policije] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Opširnije možete čitati na linku.

Sarajevsko-romanijski korpus, Četvrti bataljon Vojne policije

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare