Obilježavanje Dana boraca i Prvog srpskog ustanka u Višegradu

0

VIEGRAD – Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvi srpski ustanak biće obilježeni sutra u Višegradu i 15. februara u Banjaluci, najavljeno je iz Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.
Program obilježavanja počeće sutra u 8.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom u manastiru Dobrun u Višegradu, a u 10.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik voždu Karađorđu.

Istog dana, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primiće predstavnike boračkih organizacija, penzionisane generale Vojske Republike Srpske i generale u službi u Oružanim snagama BiH iz Republike Srpske.

Prijem za predstavnike boračkih organizacija Republike Srpske planiran za 15.00 časova, a za penzionisane generale Vojske Republike Srpske i generale u službi u Oružanim snagama BiH iz Republike Srpske u 16.00 časova u Palati Republike.

Program obilježavanja Dana boraca biće nastavljen 15. februara u Banjaluci služenjem Svete arhijerejske liturgije u hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova.

U 10.30 časova biće služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Za 11.15 predviđeno je polaganje cvijeća na spomen-obilježje poginulim borcima na groblju „Sveti Pantelija“, a u 12.00 časova na Spomen-kosturnicu. Nakon toga, u 13.00 časova zakazana je svečana akademija u Banskom dvoru.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare