Obezbijediti sredstva za održavanje trke

0

Članovi Organizacionog odbora takmičenja „Fis kup Jahorina 2016“, koje treba da bude održano 20. i 21. februara, nadaju se da će uspjeti obezbijediti finansijska sredstva za realizaciju ove velike međunarodne trke u alpskim disciplinama.
Predsjednik Ski kluba „Jahorina“ Radenko Pekić izjavio je da organizatori imaju veliku podršku Vlade Republike Srpske, grada Istočno Sarajevo, opštine Pale i Olimpijskog centra Jahorina, kao i sponzora, čiji predstavnici su na današnjem sastanku Organizacionog odbora na Jahorini obećali pomoć i podršku za održavanje trke.

„Nadamo se da ćemo uspjeti zatvoriti finansije i da će trka, kao i prethodnih godina, biti održana na zadovoljstvo svih“, rekao je Pekić novinarima.

On je podsjetio da su tehnički delegati „Fis-a“ u proteklih 10 godina trke, u kojima je učestvovalo do 70 takmičara iz 15 zemalja, ocijenili najvišom ocjenom.

Pekić očekuje da će se i ove godine takmičiti isti broj skijaša i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Planirano je da se održi slalom i veleslalom na istim stazama kao prethodnih godina.

On je izrazio nadu da će vremenski uslovi omogućiti održavanje takmičenja, a u suprotnom, biće odgođeno.

Predsjednik Organizacionog odbora, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović bila je spriječena da prisustvuje današnjem sastanku.

Pekić je istakao da se Davidovićeva u prethodnom periodu zalagala za održavanje ove sportske manifestacije i da će nastaviti svoj angažman.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare