Obezbijediti prevoz lica sa granice do karantina lokalne zajednice

0

ISTOČNA ILIDŽA – Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža donio je zaključak da se uputi pismena urgencija Republičkoj upravi civilne zaštite, kako bi se obezbijedilo vozilo za prevoz lica sa graničnih prelaza do karantina lokalne zajednice za ovu opštinu, te Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

Opština je u saradnji sa domom zdravlja, nadležna da obezbijedi sanitetsko vozilo koje bi prevozilo lica sa graničnih prelaza u karantin lokalne zajednice, ali direktor ove zdravstvene ustanove Danko Vasiljević je naglasio da zbog svojih potreba i obaveza, oni nisu u mogućnosti da obezbijede vozilo za navedene svrhe, objavljeno je danas na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Koordinator karantina Nedeljko Lubura potvrdio je danas Srni da je u proteklom periodu problem predstavljala organizacija prevoza lica sa graničnih prelaza do karantina lokalne zajednice, te da su uspijevali da se snađu na različite načine.

„Trenutno je u karantinu jedno lice. Nijedno lice koje je ovdje ranije boravilo nije bilo pozitivno na virus korona. Za sada, nemamo najava dolaska novih lica“, istakao je Lubura.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare