Obavljena prva operacija karcinoma grlića materice

0
Obavljena prva operacija karcinoma grlića materice

MILIĆI – Tim hirurga predvođen profesorom Nenadom Lučićem iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Banjaluci obavio je danas u Specijalnoj bolnici „Boksit“ u Milićima prvu operaciju invazivnog karcinoma grlića materice.

Lučić je Srni rekao da je operacija završena uspješno i da je postoperativni tok kod pacijentkinje nad kojom je zahvat urađen, uredan.

„Ovo je veoma složena operacija u ginekologiji i uopšte u medicini. Zahvat je trajao nešto više od četiri časa i uspješno je okončan“, naveo je Lučić.

On je pojasnio da je procenat ovakvih oboljenja u regionu veoma visok, zbog toga što nije organizovan skrining, koji otkriva inicijalne forme oboljenja.

„Zadovoljan sam uslovima za rad koje pruža ova zdravstvena ustanova. Ovdje mogu da se rade veoma komplikovane operacije, i to ne samo iz oblasti ginekologije“, naveo je Lučić.

Direktor Specijalne bolnice „Boksit“ Dalibor Bačić rekao je da ta ustanova pruža sve uslove za obavljanje velikih i komplikovanih hirurških zahvata.

„Zadovoljan sam što ćemo na taj način pomoći, u ovom slučaju, ginekološkim pacijentima, koje su do sada morale da putuju u Banjaluku, ili neke druge centre, jer se ovakav vid operacije na ovim područjima skoro nigdje ne radi“, rekao je Bačić.

Četrdesetosmogodišnja pacijentkinja sa Sokoca rekla je Srni da se nakon operacije osjeća dobro i da je zadovoljna uslovima za liječenje koje ima u ovoj zdravstvenoj ustanovi u Milićima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments