Obavljena primopredaja savremenog vatrogasnog vozila

0

VLASENICA – Vatrogasnoj jedinici u Vlasenici danas je predato na upotrebu novo vatrogasno vozilo „magirus iveko“, vrijedno 285.000 KM, čiju je nabavku u iznosu od 250.000 KM finansirao Vatrogasni savez Republike Srpske, a preostali iznos obezbijedila je opština Vlasenica.


Zvaničnu primopredaju vozila, kojoj su prisustvovali i pripadnici Vatrogasne jedinice, obavili su LJiljana Đoković, predstavnica firme „Eko-Bel“ iz Laktaša koja je nabavila vozilo, i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Đokovićeva je novinarima izjavila da je ponosna zbog toga što je firma „Eko-Bel“, kao dobavljač, dobila povjerenje Vlaseničana i u predviđenom roku isporučila novo vatrogasno vozilo.

„Danas smo organizovali i obuku za vatrogasce za rukovanje vozilom, što je predviđeno ugovorom sa Opštinom Vlasenica. Vatrogasci su prvo prošli određenu teoretsku obuku, a potom su se i praktično uvježbavali za rad na vozilu“, rekla je Đokovićeva.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević naglasio je da je vozilo posljednja riječ tehnike u oblasti protivpožarne zaštite i značajno će unaprijediti kvalitet i efikasnost rada vlaseničke Vatrogasne jedinice.

„Koristim priliku da zahvalim ljudima u Vatrogasnom savezu Republike Srpske, jer su imali razumijevanje i našli za shodno da podrže našu opštinu da dobije ovakvo vozilo“, rekao je Kraljević novinarima.

Vatrogasna jedinica u Vlasenici ima osam profesionalnih pripadnika i starješinu, a do sada je svoje obaveze obavljala sa dva namjenska vozila starija od 30 godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare