O zemljištu na Trebeviću u ponovnom postupku

0

ISTOČNI STARI GRAD – Poništavanjem dva rješenja kojima je utvrđeno pravo svojine na više od 56 dunuma zemljišta na Trebeviću u korist opštine Istočni Stari Grad, ova upravna stvar je vraćena na ponovni postupak i odlučivanje, rečeno je Srni u Republičkoj upravi za geodetske i imovinskopravne poslove /RUGIP/.

Ova rješenja su donesena nakon žalbi Pravobranilaštva Republike Srpske i odnose se na lokalitet u katastarskoj opštini Dovlići, ukupne površine 56.231 metar kvadratni, čime se uskraćuje pravo opštini Istočni Stari Grad da prometuje pomenuto zemljište.

Iz RUGIP-a su dodali da njihova radna grupa, formirana da utvrdi sve eventualne zloupotrebe u vezi sa sticanjem i prometovanjem pomenutih nepokretnosti, vrši analizu spornih predmeta, počevši od 2011. godine.

„O detaljima izvještaja ove grupe javnost će biti blagovremeno obaviještena“, rekli su u RUGIP-u.

Zakonom o stvarnim pravima Republike Srpske, njegovim izmjenama i dopunama, propisano je da se nepokretnostima u svojini Republike i jedinica lokalne samouprave, kao i sa pravom građenja, može raspolagati samo na osnovu javnog konkursa i uz naknadu utvrđenu po tržišnoj cijeni, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno.

„Prema podacima kojima raspolažemo, Područna kancelarija RUGIP-a u Istočnom Starom Gradu nije zaprimila zahtjev za sprovođenje u evidencijama za pomenute nepokretnosti“, naveli su iz RUGIP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare