O uticaju politike na rad Tužilaštva BIH

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije razmatraće danas pitanje objektivnosti u procesuiranju ratnih zločina, kao i uticaj politike na rad Tužilaštva BiH.

Predsjednik koordinacije sarajevsko-romanijske regije Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Mirko Vranić rekao je Srni da će posebno biti razmatrana predaja dokaznog materijala u vezi sa zločinima nad Srbima koji je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo dostavio Tužilaštvu BiH.

Vranić podsjeća da je Kebo zatražio pomoć glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, jer sumnja da materijal u vezi sa predmetom „Sakib Mahmuljin, Šefik DŽaferović i drugi“, koji je dostavio Tužilaštvu BiH, neće biti ni pročitan.

„Očekujem i da će članovi Organizacije sa sutrašnje sjednice uputiti poziv poslanicima iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH da se povuku dok god DŽaferović predsjedava Predstavničkim domom. Sigurno je da ima čestitih Bošnjaka koji mogu da rade taj posao umjesto DŽaferovića“, rekao je Vranić.

Članovi Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije na jednici u Istočnom Sarajevu trebalo bi da razmotre i druga pitanja u vezi sa sudbinom nestalih lica.

Sjednica će biti održana u kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 10.30 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare