O mogućnostima saradnje regije Birač sa bugarskim partnerima

0
O mogućnostima saradnje regije Birač sa bugarskim partnerima

MILIĆI – Ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova-Karabaševa izjavila je Srni da je cilj njene današnje posjete regiji Birač bila da se upozna o privrednim i kulturnim potencijalima ovog područja i mogućnostima saradnje lokalnih zajednica sa partnerima u Bugarskoj.

Karabaševa se danas sastala sa načelnikom opštine Milići Momirom Lazarevićem i posjetila fabriku za proizvodnju troslojnih parkata „Samatini“ u ovoj opštini, a prethodno je posjetila opštinu Srebrenica.

„Dogovorili smo da delegacija načelnika opština i gradonačelnika iz BiH, u kojoj će biti i načelnici iz ovih lokalnih zajednica, u skorije vrijeme posjete Sofiju. Razmotrili smo i mogućnost da ova regija kandiduje zajedničke projekte za dobijanje sredstava iz bugarskih razvojnih fondova“, navela je Karabaševa.

Načelnik opštine Lazarević rekao je Srni da je Karabaševa bila zainteresovana da posjeti fabriku za proizvodnju troslojnih paketa u Milićima, s obzirom da ta firma dio svojih proizvoda izvozi i na bugarsko tržište.

„Ambasadorka nam je obećala pomoć oko proširenja na bugarsko tržište i to ne samo za proizvode ove firme, nego i za druge drvne proizvode iz Milića, kojih ima u širokom asortimanu“, dodao je Lazarević.

Tehnički direktor u fabrici „Samatini“ Rade Lalović rekao je da ova firma proizvodi troslojne parkete vrhunskog kvaliteta, kao i takozvane tepihe-podloge za parket.

Tepih-podloge „Samatini“ se izvoze u Austriju, Italiju, NJemačku i Bugarsku, a gotov proizvod u Srbiju i Crnu Goru i u manjim količinama u Austriju.

U firmi su zaposlena 102 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare