Do sada upisano 568 prvačića

1
Učionica ilustracija
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovnih škola u školsku 2018/2019. godinu do sada je upisano 568 učenika i to nisu konačni podaci, jer djeca mogu da budu upisana do kraja avgusta, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Aleksandra Berjan.

Ona je navela da je u skoro svim školama na području Istočnog Sarajeva upisan veći broj prvačića nego prošle školske godine, a najveći porast broja upisanih zabilježen je u školama u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i na Sokocu.

„U Osnovnoj školi /OŠ/ `Petar Petrović NJegoš` u Istočnoj Ilidži do danas su upisana 94 prvačića, što je za 16 učenika više nego prošle godine. Porast broja upisanih učenika zabilježen je i u OŠ `Sveti Sava` u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je do danas upisano 135 prvačića, a prošle godine u tu školu upisano je 118 učenika prvih razreda“, istakla je Berjanova.

Ona je dodala da je u OŠ „Aleksa Šantić“ u Istočnoj Ilidži upisano 37 učenika, dok je prošle godine bilo 34 upisanih. U OŠ „Jovan Dučić“ na području ove opštine upisano je 40 učeniika, što je približno broju upisanih prošle godine.

„U OŠ `Sokolac` do danas je upisan 101 učenik, a do kraja avgusta se očekuje da će ih biti još. U Trnovu je upisan manji broj prvačića u odnosu na prošlu školsku godinu“, navodi Berjanova.

Prema njenim riječima, u osnovnim školama na području opštine Pale upisan je isti broj učenika kao i prošle godine.

U OŠ „Pale“ upisana su do sada 84 prvačića, a prošle godine upisano je njih 86, u OŠ „Srbija“ do sada je upisano 58 učenika, dok je u OŠ „Mokro“ kod Pala do sada upisano 17 učenika, što je manje nego prošle godine.

„Upis još traje, tako da se do početka školske godine očekuje da broj upisanih učenika bude veći“, naglasila je Berjanova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lijepa vijest……ali nema komentara. Naš narod komentariše samo crnu hroniku! Samo ispravnom natalitetnom politikom možemo se nadati da će biti bolje. U protivnom nemamo šanse ni za procenat statističke greške!