Novoizgrađeni park dobio naziv Park Gavrila Principa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici donijela je odluku da novoizgrađeni park nosi naziv Park Gavrila Principa.

Odbornici su donijeli ovu odluku jer se u praku nalazi spomenik Gavrilu Principu.

Skupština na današnjoj sjednici nije razriješila vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladena Jankovića, kojem je istekao mandat, zbog čega, iako je bilo na dnevnom redu, nije mogao biti izabran ni direktor ove kulturne ustanove.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da i iz ovog „pravnog vakuuma“ ima rješenje, jer i u ostalim lokalnim zajednicama ima dosta slučajeva gdje vršilac dužnosti u skladu sa Zakonom o vladinim i ministarskim imenovanjima bude na toj poziciji duže od dva mjeseca.

On je dodao da nije bilo skupštinske većine da podrži razrješenje i dodao da ima pravnih instrumenata koji će to razrješiti, a moguće je da se ide i na poništenje konkursa i raspisivanje drugog.

Odbornici su danas prihvatili informaciju o vodosnabdijevanju na području opštine.

Ćosić je istakao da je snabdijevanje opštine vodom uredno i da je zdravstvena ispravnost vode zadovoljavajuća.

„U opštini vodimo računa o održavanju i proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. U toku 2013. godine smo u naselju Toplik izgradili novi primarni fekalni kolektor, vrijednosti 38.000 KM, a ove godine smo pri kraju realizacije projekta izgradnje vodovodne mreže u naselju Klek, gdje će za oko četrdesetak domaćinstava riješiti problem vodosnabdijevanja“, naglasio je Ćosić.

Ćosić je istakao da je u toku tender za izgradnju kanalizacionog kolektora u Mjesnoj zajednici Centar, dužine 1.700 metara, te da će za oko 80 domaćinstava, po završetku ovog projekta, biti riješen problem priključka na kanalizacionu mrežu.

Vrijednost projekta je 160.000 KM, od čega sa 120.000 KM učestvuje Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a 40.000 KM je obaveza opštine.

„U idućoj godini pokušaćemo da riješimo problem vodosnabdijevanja u dijelu Tomića vrelo i u naselju Miljevići, da bi cjelokupno stanovništvo opštine imalo dostupnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu“, rekao je Ćosić.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Šantić, koji je iz Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“, istakao je da je danas prilikom glasanja o razrješenju dužnosti vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra prekršen Zakon o vladinim i ministarskim imenovanjima.

„Riječ je o klasičnoj ucjeni koalicionih partnera PDP-a prema načelniku Ćosiću. Vršilac dužnosti direktora je u skladu sa Zakonom o vladinim i ministarskim imenovanjima trebalo da bude razriješen, jer je Komisija, koju je formirala Skupština opštine, provela postupak nakon završenog konkursa za izbor direktora“, pojasnio je Šantić.

Šantić je naglasio da će se Skupštinska služba obratiti svim nadležnim organima da se ovo preispita.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare