Novo šetalište nosiće ime doktora Miodraga Lazića

1

ISTOČNA ILIDŽA – Šetalište na Dobrinji jedan u opštini Istočna Ilidža nosiće ime uglednog hirurga doktora Miodraga Lazića koji je nedavno preminuo, a za ovu odluku na današnjoj sjednici glasali su svi odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža.
Ulica je široka 24 metra, a duga 510 metara.

U obrazloženju odluke koju je odbornicima predložio načelnik opštine Marinko Božović, navedeno je da je inicijativu pokrenula Boračka organizacija „Ilidžanski borac“.

Iz „Ilidžanskog borca“ podsjećaju da je čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić u najtežim trenucima odbrambeno-otadžbinskog rata na prvoj liniji fronta, kao jedan od osnivača ratne bolnice „Žica“ stručnošću, hrabrošću i humanošću spasio na hiljade života civila i vojnika, ne gledajući na vjersku i nacionalnu pripadnost.

U obrazloženju „Ilidžanskog borca“ se dodaje da su životne vrijednosti za koje se on zalagao, ljudske i moralne sposobnosti učinile doktora Lazića istinskim herojem ovog vremena.

Na Božovićevu inicijativu na današnjoj sjednici posthumno je dodijeljena Povelja opštine Istočna Ilidža doktoru Miodragu Laziću.

Hirurg Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila, u Nišu, od posljedica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Teniseru punom para besplatno najbolji plac na Jahorini samo za vid slikanja . A covjeku koji nas je sve zaduzio odnosno njegovoj porodici ime parka u tkz. I.Sarajevu . Svaka Vam cast ko se toga sjetio. Ja da sam njegov nebih Vam dozvolio ime da koristite. Lp.