Novo sanitetsko vozilo od Srbije za Istočni Stari Grad

0

ISTOČNI STARI GRAD – Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović preuzeo je danas u Banjaluci ključeve novog sanitetskog vozila za ovu lokalnu zajednicu koje je donirala Srbija za domove zdravlja u Republici Srpskoj.

Gašanović je istakao da je riječ o novom sanitetskom vozilu sa svom pratećom najsavremenijom opremom čija je vrijednost procijenjena na 100.000 KM.

“Do sada nismo imali sanitetsko vozilo, jer je to za nas bilo preskupo da nabavimo“, rekao je Gašanović za Srnu i dodao da ova donacija znači mnogo jer prvi put dobijaju savremeno sanitetsko vozilo koje je od velikog značaja u pružanju hitne i prve pomoći građanima.

On je zahvalio Vladi Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću što je omogućio da i ova opština dobije sanitetsko vozilo.

Gašanović je rekao da je razgovarao danas i sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem da lokalna ambulanta preraste u Dom zdravlja.

„Imamo obećanje da će u narednim danima ministar to završiti da ambulanta preraste u Dom zdravlja, a da novu ambulantu otvorimo na Brusu na Trebeviću“, naveo je Gašanović i istakao da je zbog razvoja turizma i opštine Istočni Stari Grad potrebno imati ambulantu na Brusu.

Prema njegovim riječima, opština Istočni Stari Grad na prošloj skupštini donijela je odluku da nabave vozilo za potrebe ambulante u vrijednosti od 20.000 KM plus PDV da bi bili spremni u narednom periodu da funkcioniše kao budući Dom zdravlja.

Sanitetska vozila, čija je vrijednost 1.466.000 KM, osim Istočnog Starog Grada, dobili su domovi zdravlja u Foči, Čajniču, Petrovu, Brodu, Bileći, Kostajnici, Gacku, Ribniku, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Tesliću, Kalinoviku i Kneževu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare