Novitović obišao karantin u Vardištu

0

VIŠEGRAD – Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović posjetio je danas karantin u Vardištu kod Višegrada, koji su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH, te ocijenio dobrom saradnju ove lokalne zajednice i Civilne zaštite.

Novitović je da će šatori u Vardištu uskoro biti funckionalni da mogu da služe u trenutku kada Republički štab donese odluku o mjerama karantina.

„Ono što su pripradnici Oružanih snaga BiH uradili u Vardištu je samo dio onoga što je potrebno uraditi da bi kamp bio funkcionalan. Svjesni smo da je to velika obaveza i odgovornost, ali je to trajna mjera stavljanja ljudi u karantin“, naveo je Novitović.

On je naglasio veoma dobru saradnju sa opštinom Višegrad i njenim načelnikom, te dodao da je članove opštinskog Štaba za vanredne situacije upoznao sa aktivnostima Ministarstva zdravlja.

„Jedna smo od rijetkih zemalja koja je sve mjere sprovela blagovremeno i u potrebnom obimu“, naveo je Novitović.

On je istakao da se sve aktivnosti prate iz sata u sat, a u zavisnosti od rezultata mjera pribjegava se i drugim rigoroznijim mjerama, kao što su zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina i ograničavanje kretanja za sve građane od 20.00 do 5.00 časova.

Novitović je poručio da se sve mjere sprovode u interesu zdravlja građana i da se štiteći sebe i sugrađane daje najbolji odgovor na epidemiju koja je zadesila prostor Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare