Novim ulaganjima Vlada će pospješiti proizvodnju u FKL-u

0

VIŠEGRAD – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas, prilikom posjete Fabrici kotrljajućih ležajeva i kardana /FKL/ u Kustur Polju kod Višegrada, da je novo poslovodstvo za vrlo kratko vrijeme oživjelo zamrlu proizvodnju u ovoj fabrici i da sa uspjehom posluje, što je za svaku pohvalu u ovom ekonomski teškom vremenu.
„Ovo je kvalitetan primjer napora koji je učinjen s ciljem organizovanja proizvodnje, pa i nakon velikih šteta od poplava 2009. godine. Vlada Republike Srpske je finansijski pomogla oživljavanje proizvodnog procesa, što će učiniti i ove godine za njeno pospješivanje i prijem novih radnika iz planiranih 20 miliona KM sredstava na nivou Republike“, rekao je Đokić.

On je dodao da je od poslovodstva preduzeća dobio uvjeravanja da će nakon formiranja nove tehnološke cjeline u ovoj fabrici posao naći novih 50 radnika.

Direktor FKL-a u Višegradu Miroslav Krunić kaže da 57 zaposlenih u fabričkim halama mjesečno proizvede i isporuči 150 000 kugličnih ležajeva.

„Moramo istaći da su plate radnicima redovne, uplaćuju se doprinosi i ostala primanja, kao što su topli obrok i regres“, dodao je Krunić i naglasio da FKL u Višegradu nikom ne duguje nijednu konvertibilnu marku.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare