Novi sadržaji mamac za turiste

0

Skupština akcionara Olimpijskog centra „Jahorina“, na zasjedanju koje bi trebalo da se održi sredinom mjeseca, treba da donese odluku o novoj emisiji akcija kojom bi se obezbijedilo dodatnih 16 miliona za investicije na planini. Takva očekivanja potvrdio je juče „Glasu Srpske“ i direktor OC „Jahorina“ Branko Koroman.

– Cijenimo da je to ozbiljna suma i da smo konačno na pravom putu da stvorimo sve uslove da OC „Jahorina“ bude nosilac višemilionskih investicija, što je Jahorini kao prestižnoj turističkoj destinaciji neophodno – zaključuje Koroman.

On je naglasio da je „najbolja garancija uspješne realizacije plana činjenica da cijeli proces prati i iza njega čvrsto stoji Vlada RS.

Koroman je istakao da je aktuelni menadžment centra „Jahorina“ odlučan u namjeri da ove godine znatno unaprijedi stanje i osavremeni primarne sadržaje.

On je istakao da je krajem prošle godine prvom emisijom akcija obezbijeđeno deset miliona maraka.

– S obzirom na činjenicu da se višegodišnji izostanak ulaganja u infrastrukturu na skijaškim stazama na Jahorini direktno odražava i na broj skijaša koji posjećuju planinsku ljepoticu Republike Srpske jedini izlaz vidimo u ozbiljnim ulaganjima u transportne kapacitete i sadržaje koji će podići kvalitet samog skijališta – rekao je Koroman.

Skijaši

On ne krije da je broj skijaša koji posjećuju Jahorinu već pet-šest godina u opadanju, što ocjenjuje kao direktnu posljedicu „dugogodišnjeg neulaganja u infrastrukturu i sadržaje na skijaškim stazama.“

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare