Obezbijeđeni hrana i smještaj za 24 studenta

0

Predstavnici Saveza studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisali su juče ugovore o finansiranju smještaja i ishrane do kraja ljetnog semestra za studente koji su u teškom materijalnom položaju.

Riječ je o akciji kojom su obuhvaćena 24 studenta istočnosarajevskog Univerziteta, koji koriste usluge domova Studentskog centra Pale, Foča i Lukavica, te domova u Trebinju i Zvorniku, a koja je sprovedena u saradnji sa republičkim Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport, koje je za ovu namjenu obezbijedilo 4.800 maraka.

– Ovaj projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu, omladinu i sport i ministra Proke Dragosavljevića, kojem zahvaljujemo na velikom razumijevanju, a cilj je da se pomogne studentima skromnih finansijskih mogućnosti. Projektom su obuhvaćeni studenti bez oba roditelja, bez jednog roditelja, nezaposlenih roditelja i naše kolege iz višečlanih porodica, a osnovna želja i namjera je bila da pomognemo onima koji nemaju novca da sami plaćaju ishranu i smještaj u studentskim domovima – rekao je za „Glas Srpske“ potpredsjednik Saveza studenata Dario Krstić.

On je naglasio da je ovo prvi projekat ove vrste koji je inicirao Savez studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i da se nada da bi ovakve akcije ubuduće mogle postati praksa i redovna aktivnost koju bi finansirala ministarstva za porodicu, omladinu i sport, odnosno prosvjetu i kulturu.

Među studentima koji su juče potpisali ugovore bila je i Iluzijana Bašović iz Sokoca, koja je uspješan student druge godine paljanskog Ekonomskog fakulteta, a živi u višečlanoj porodici.

– Ovo će mi značiti mnogo, jer je u mojoj porodici devetoro djece, a roditelji su nam nezaposlena lica. Pozdravljam inicijativu kolega iz Saveza studenata, a zahvalni smo i resornom ministarstvu koje je imalo sluha i prepoznalo potrebu da nam ovakvom podrškom olakša uslove za školovanje – kazala je Bašovićeva.

Briga

Dario Krstić kaže da će dobijena sredstva moći da pokriju troškove ishrane i smještaja za 24 studenta do kraja juna.

– Projektom je obezbijeđeno podmirivanje ovih troškova do kraja ljetnog semestra, a poslije ćemo razmotriti mogućnost da akcija bude nastavljena – kazao je Krstić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare