Novi cjenovnik i pravila kojima je posebno zaštićena Perućica

0

FOČA – Nacionalni park „Sutjeska“ objavio je novi cjenovnik i pravila ponašanja kojima je posebno zaštićena prašuma Perućica.

Cijena jednokratne ulaznice u Memorijalni kompleks Bitke na Sutjesci i sportsko-rekreativnu zonu sa bezenom je pet KM po osobi, a za cijeli prostor parka 10 KM, dok je cijena godišnje ulaznice 30 KM po osobi.

Plaćanja ulaznice oslobođena su lica sa invaliditetom, volonteri Nacionalnog parka „Sutjeska“ i djeca do šest godina, dok je za djecu do 14 godina, u pratnji roditelja, ulaz pet KM za cijelo područje Parka.

Za učenike osnovih i srednjih škola u okviru organizovanih turističkih posjeta ulaz je jednu KM, a za studente dvije KM.

Porodična jednokratna ulaznica za cijelo područje parka je 25 KM, a porodična godišnja ulaznica je 40 KM.

U Perućici, kao najvrednijem biseru Nacionalnog parka „Sutjeska“ i jednom od rijetko sačuvanih prašuma na tlu Evrope, koja je namijenjena nauci, istraživanju i obrazovanju, kretanje posjetilaca moguće je samo označenim stazama uz pratnju vodiča Nacionalnog parka i to do 10 grupa dnevno, do 10 osoba po grupi.

Vođenje posjetilaca do vodopada Skakavac je strogo kontrolisano uz poseban zahtjev i definisanu cijenu od 1.000 KM, a kvadovima i motornim vozilima nosivosti veće od 3,5 tone zabranjen je ulaz na područje Nacionalnog parka, navodi se u obavještenju.

Za planinarsku manifestaciju „Vidovdanski uspon na Maglić“ odobren je besplatan ulaz za planinare sa važećom planinarskom propusnicom, a novac koji se naplati od ulaznica tokom predstojećeg vikenda pokloniće se udruženju „Tračak nade“.

Kupališna sezona na bazenu na Tjentištu počeće 1. jula.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Nacionalni park „Sutjeska“)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare