Nove prostorije Centra za socijalni rad

4

Centar za socijalni rad Pale dobio je na korištenje nove prostorije, za čiju je kupovinu opština izdvojila 270.000 KM.

Direktor Centra za socijalni rad Srđan Baralić rekao je da su opština i lokalna Skupština prepoznale inicijativu i odlukama podržale ideju da se nabave nove prostorije za ovu ustanovu.

Baralić je istakao da se od 1991. godine udvostručio broj stanovnika na Palama, čime se povećavaju i obaveze Centra za socijalni rad koje je po zakonu obavezan da rješava kao organ starateljstva.

„Pojavljuju i stari bez porodične brige, lica sa poteškoćama u razvoju, lica sa invaliditetom, žrtve nasilja u porodici, maloljetničko prestupništvo, i svi trebaju biti dočekani, saslušani, ali smo kadrovski i prostorno bili u defektu“, rekao je Baralić.

Baralić je naveo da su mnogo projekata završeno i da se najviše energije ulaže u uspostavljanje društvenog preduzeća, kako bi u novembru mogli krenuti u rad sa ciljem zapošljavanja vulnerabilnih kategorija.

On je izrazi nadu i da će Pale biti prva opština u Srpskoj koja će uraditi socijalnu kartu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što Centar za socijalnu rad ima priliku da koristi nove prostorije koje pružaju bolje uslove za rad.

Jugović je naveo da su zahvaljujući Baraliću i njegovim saradnicima koji su pokazali na koji način se vodi briga, te kroz niz projekata uspjeli da kod Unicefa i drugih međunarodnih organizacija, ali i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, dobiju određena sredstva.

Prema njegovim riječima, u prilici su da nakon 50 godina obezbijede nove prostorije, zahvaljujući dobrim skupštinskim odlukama i ovogodišnjem budžetu.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina kaže da su danas vidjeli primjer gdje Baralić imaj viziju, ideju i zna šta hoće, a da uz pomoć lokalne zajednice rezultat ne može izostati.

On je dodao da u novim prostorijama nakon 50 godina ljudi u Centru za socijalni rad mogu raditi na zadovoljavajućem nivou.

„Opština Pale vodi brigu i o ostalim ustanovama i preduzećima koji egzistiraju na području ove lokalne zajednice, tako da je u planu za sljedeću godinu uz pomoć Vlade Republike Srpske rješavanje prostorija Kinoteke Republike Srpske i Narodne biblioteke Pale, dvije bitne ustanove koji su trenutno podstanari“, poručio je Škipina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lijepo! Gdje se nalaze sada?

U zgradi do gradske toplane, pored pedijatrijske ordinacije.

Kada će se objekat pošte, policije i opštine srediti ? Sva tri objekta su u jako lošem stanju

Policija se rusi i stanica ce biti u novoj zgradi PU Istocno Sarajevo koja uskoro pocinje da se gradi. Opstinska zgrada ce nici na tom mjestu a za psotu ko zna, ako se nekome svidi lokacija, mozda je i sruse i izmjeste u neku novu.