Nove mjere za suzbijanje virusa korona

0

MILIĆI- Štab opštine Milići za vanredne situcije zabranio je danas organizovanja seoskih proslava i vašara i odlučio da zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti održani tradicionalni „Avgustovski dani kulture i sporta“.

„Opštinsku slavu Ilindan skromno ćemo obilježiti lomljenjem slavskog kolača u crkvi u najužem krugu predstavnika opštinske uprave, da bismo time dali primjer građanima da i mi poštujemo propisane mjere“, izjavio je za Srnu zamjenik komandanta Štaba Marko Savić.

On je rekao da je Štab donio odluku da na period od 15 dana budu zatvoreni ugostiteljski objekti koji ne poštuju odluke o radnom vremenu i koji, uprkos upozorenjima, naprave dva prekršaja propisanih mjera.

„Opštinski inspekcijski organi pojačano će kontrolisati nošenje maski u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenom tamo gdje nije moguće obezbijediti socijalnu distancu jer to je mjera Republičkog štaba koju treba ispoštovati“, dodao je Savić.

Na današnjem zasjedanju Štaba za vanredne situacije rečeno je da su na području opštine Milići trenutno dva potvrđena slučaja zaraze virusom korona, oba lica su retestirana i čekaju se rezultati. Broj lica u izolaciji je 17.

Štab će i u narednom periodu preduzimati mjere s ciljem poštovanja preporuka Vlade Republike Srpske i njenih institucija radi ograničavanja širenja zaraze, istaknu to je na sjednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare