Nove akcije humanosti, potrebno još volontera, vode i dječje hrane

0

Volonteri i članovi Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale, nastavili su danas, uz pomoć brojnih firmi i velikog broja građana, akciju prikupljanja pomoći stanovništvu na područjima ugroženim poplavama.

Akcija će danas trajati od 09.00 do 20.00 časova, a volonteri pozivaju sve slobodne sugrađane da im se pridruže i pomognu u prikupljanju, sortiranju, prevozu i utovaru pomoći.

Prioritet od namirnica za danas su voda i dječija hrana!

Centralni punkt za prikupljanje pomoći Crvenog krsta Republike Srpske je ispred Tržnog centra Tom.


Drugi punkt
je stacioniran u pomoćnom objektu Crvenog krsta u naselju Dušanovo. Treći i četvrti punkt Crvenog krsta je staniconiran u mjesnim zajednicama Podgrab i Mokro.

Prikupljanje pomoći se organizuje u naseljima Stanica Pale i Brezovice.

Putni pravci prohodni, danas sunčano

Putni pravci Bijeljina-Zvornik-Vlasenica-Sarajevo i Doboj-Šešlije-Podnovlje jutros su prohodni, ali zbog poplava i oštećenih kolovoza veliki broj puteva u Republici Srpskoj i dalje nije prohodan, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

U Republici Srpskoj danas će preovladavati pretežno sunčano i nešto toplije vrijeme nego prethodnih dana. Najniža temperatura vazduha biće od tri do osam, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Studenti u akciji

Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta Pale (SOEF), Studentska organizacija Filozofskog fakulteta (SOFF) i Savez studenata Pravnog fakulteta (Pravnik) danas počinje akciju prikupljanja pomoći za mještane najugroženijih opština na teritoriji Republike Srpske koje su pogođene vremenskim nepogodama u proteklom periodu.

Studenti pozivaju kolege, profesore i građane da se odazovu humanitarnoj akciji sa ciljem da se sakupi što više osnovnih potrepština za život koje su stradalim neophodan za život!

Akcija koja će se održati u holu Pravnog fakulteta. Akcija će trajati od 19. do 23. maja 2014. godine u periodu od 09.00 do 15.00 časova svakog dana!

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare