Novčana sredstva za pet porodica za vantjelesnu oplodnju

0
Ilustracija

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručio je danas za pet bračnih parova sa problemom steriliteta rješenja o dodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje.
Stevanović je na prijemu, organizovanom za ove porodice, kao i roditelje beba rođenih od početka realizacije ovog opštinskog projekta, poručio da je ovo za njega jedan od najljepših dana od kada je na funkciji prvog čovjeka opštine Zvornik.

„Ovo je dan kada čovjek doživi veliku satisfakciju za sve što se dešavalo u proteklim godinama. Mi smo se danas sreli sa našim malim sugrađanima koji su na svijet došli zahvaljujući i našem projektu sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da lokalna zajednica svake godine izdvaja 70.000 do 80.000 KM za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, kao i za prvorođeno i drugorođeno kada je majka nezaposlena, a već petu godinu pomaže i program vještačke oplodnje.

„Koristim priliku da podržim sve mlade ljudi koji se bore sa ovim problemom i da im poručim da moraju istrajati. Pred njima je veliki zadatak gdje će sigurno pobijediti, ali moraju biti uporni i želim da iz ovog programa bude još naših malih sugrađana“, rekao je načelnik Stevanović.

U prethodne četiri godine iz ovog opštinskog projekta rođene su četiri bebe – jedan dječak i tri djevojčice, kojima je Stevanović uručio novogodišnje paketiće.

Predsjednik zvorničkog Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe jedan“ Nikolina Oro zahvalila je Stevanoviću, šefu kabineta Dušici Savić i svim saradnicima za, kako je rekla, svesrdnu pomoć, riječi utjehe i lijepe postupke za sve ljude koji imaju ovaj problem.

„Velika mi je čast da prisustvujem ovom činu dodjele rješenja za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje našim bračnim parovima i dodjele paketića do sada rođenim bebama u ovom opštinskom projektu“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, ako znamo da su djeca smisao života, znamo i koliko za sve nas ovo vrijedi i koliko je to emotivan trenutak za sve ljude koji imaju ovaj problem.

„Predsjednik sam ovog udruženja pet godina i nikada do sada nisam bila na emotivnijem skupu. U Udruženju imamo više od 30 rođenih beba, imamo i trudnice i kad vidite i ove četiri „opštinske“ bebe, kako ih mi zovemo, onda možete shvatiti svu sreću ovog svijeta koju mi imamo“, istakla je Oro.

Za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje iz budžeta opštine Zvornik ove godine biće izdvojeno 20.000 KM, dok je u prethodne četiri godine izdvojeno 90.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare