Novčana pomoć višečlanim i socijalno ugroženim porodicama

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić podijelio je danas, povodom početka školske godine, novčanu pomoć porodicama sa četvoro i više djece, te porodicama iz socijalno ugroženih kategorija čija djeca pohađaju osnovnu ili srednju školu.

Pomoć od 200 KM do 500 KM dobilo je ukupno 68 porodica, od kojih 53 sa četvoro i više djece i 15 sa evidencije Centra za socijalni rad, među kojima su i porodice djece sa teškoćama u razvoju, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 20.000 KM.

Mašić je naveo da je za ovaj vid podrške porodicama iz ovih kategorija u budžetu planirano oko 50.000 KM, te da će do kraja godine biti još jedna isplata.

On je podsjetio da je opština i do sada pomagala višečlane porodice, te napomenuo da već osam godina u cijelosti finansira troškove prevoza svih učenika koji putuju do škole za šta se iz budžeta izdvaja 120.000 KM.

Predsjednik fočanskog Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Opstanak“ LJiljana Drakul ističe da ova podrška mnogo znači višečlanim porodicama.

„Porodice u kojima se školuje jedno ili dvoje djece dobile su po 200 KM, troje djece 300 KM, četvoro 400 KM, petoro 500 KM“, navela je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare