Novčana nagrada za najbolje maturante

0

ZVORNIK – Iz budžeta opštine Zvornik izdvojeno je 5.600 KM na ime novčanih nagrada za đake generacije i „vukovce“ u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ i Tehničkom školskom centru, kao i učenike ovih škola koji su bili uspješni na takmičenjima, saopšteno je iz lokalne uprave.

Učenici generacije i pobjednici na republičkim takmičenjima iz različitih oblasti biće nagrađeni sa po 300 KM, „vukovci“ i osvajači drugog mjesta na republičkom takmičenju sa po 200 KM, dok će osvajači prvog mjesta na regionalnim takmičenjima dobiti po 150 KM, a drugog mjesta 100 KM.

U zvorničkoj opštini ove godine ima ukupno 420 maturanata od kojih 240 u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ i 180 u Tehničkom školskom centru.

Učenik generacije u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ je Zoran Lazić, dok u ovoj srednjoškolskoj ustanovi ima 16 „vukovaca“.

Učenik generacije i „vukovac“ u Tehničkom školskom centru za četvrti stepen je Đorđe Koprivica, a učenik generacije za treći stepen je Elvira Čirak.

Maturanti ovih srednjih škola proslaviće matursko veče u petak, 29. maja. Prethodno će, prvi put do sada, imati zajednički defile od zgrade opštine Zvornik do platoa „Kasina“ gdje će svima biti uručeni prigodni pokloni, a najboljima nagrade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare