Novaković ponovo pokrenuo priču izmještanja PMF-a

0

Sjedište Prirodno-matematičkog fakultet /PMF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu vjerovatno će biti u Lukavici, ali postoji mogućnost da bude i na Palama, rekao je rektor ovog univerziteta Mitar Novaković.

“Još ne mogu tačno govoriti o tome da li će PMF biti u Lukavici ili na Palama. Ako bude izgrađena nova zgrada u Lukavici za potrebe rektorata i fakulteta Agronomije, onda bi PMF bio u Lukavici, naravno pod uslovom da dođemo do potrebnih sredstava“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da PMF treba izdvojiti iz Filozofskog fakulteta koji trenutno ima 17 studijskih programa i predstavlja mješavinu studija, gdje ima najmanje tri fakulteta koja bi trebalo diferencirati.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da nije saglasan sa tim da sjedište PMF-a bude u Lukavici. “Tamo gdje je nešto nastalo, treba njegovati i pomagati da ostane tu. Takav je slučaj sa PMF-om“, rekao je Savić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao je da je na današnjem sastanku, čija je tema bila “Saradnja i odnosi Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa lokalnim zajednicama“, konstatovano da dosadašnja saradnja lokalnih zajednica, ne samo grada, nego i opština sa Univerzitetom nije na nivou na kome bi trebalo da bude.

“Svi smo izrazili zadovoljstvo što je održan ovakav sastanak. Predložio sam da ovim sastancima prisustvuju i predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, odnosno Vlade RS“, rekao je Radovanović.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments