Nova Romanija: Izrada programa za otpočinjanje proizvodnje

0

SOKOLAC – Preduzeće „Nova Romanija“ iz Sokoca, u saradnji sa partnerom iz Italije firmom „LA Kost“ radi na izradi programa za otpočinjanje proizvodnje rezane drvne građe, te preuzimanju u italijansku firmu 30 od ukupno 65 radnika „Nove Romanije“, potvrdila je Srni vršilac dužnosti direktora „Nove Romanije“ Nada Amović Mačar.


Ona je istakla da je postignut dogovor sa Javnim preduzećem „Šume Republike Srpske“ u vezi sa oblom građom koja će biti isporučena kada se osposobe mašine, te obezbijede repromaterijal, rezni alati i drugo.

Prema njenim riječima, u ugovoru o zakupu sa italijanskom firmom, koji je potpisan prošle godine, biće zaposleno 30 radnika, a trebalo bi instalisati pogon za izradu paleta, što podrazumijeva angažovanje određenog broja radnika.

Ona je napomenula da će svi detalji biti poznati kasnije, nakon uvoza novih mašina za proizvodnju paleta, kada će biti poznato koliko će radnika biti zaposleno.

Mačarova je rekla da italijanski partner zakupio pogon rezane građe i nema obaveza prema ranijim dugovanjima, dobavljačima i radnicima „Nove Romanije“.

Status preostalih radnika „Nove Romanije“ koji ne budu zaposleni kod italijanskog partnera biće rješavan u saradnji sa resornim ministarstvom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare