Nova oprema za članove Karate kluba „Drina“

0

VIŠEGRAD – Ambasada NJemačke u BiH i olimpijska prvakinja u klizanju Katarina Vit donirali su sportsku opremu za članove Karate kluba „Drina“ iz Višegrada, rekao je Srni predsjednik kluba Obrad Poluga.
Poluga je naveo da su sada bogatiji za oko 200 kvadrata katamija koji se postavlja na parket, te 40 pari opreme – rukavice, štitnici za noge sa ris papučama, zaštitni prsluci i pojasevi.

On je naveo da je klub prethodno konkurisao kod njemačke Ambasade u Sarajevu i da je taj projekat prošao u koji je uključena i dvostruka olimpijska prvakinja Katarina Vit.

Poluga je rekao da je planirano da početkom aprila u klub budu uključena djeca sa posebnim potrebama koja će imati priliku da uče karate.

„Prvi put na ovogodišnjem Karate turniru u Višgradu učestvovaće djeca sa posebnim potrebama“, kaže Poluga.

On je pohvalio podršku opštine Višegrad i načelnika, na izdvojenim sredstvima iz budžeta opštine, kao i njihovu podršku i posjetu klubu.

Trener Karate kluba „Drina“ Nenad Lekanić rekao je da je ovaj klub u svim starosnim kategorijama bilježio značajne rezultate na domaćem i inostranom prostoru.

„Među njima u klubu je takmičar koji je bio na Balkanskom prvenstvu i to je najbolji rezultat napravljen u sportu na ovim prostorima“, istakao je Lekanić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio Katarini Vit i Ambasadi NJemačke za donaciju.

„Novac je dobro poslužio i ide u odličnu namjenu. Cilj nam je da se djeca bave sportom, a ne da vrijeme provode na ulici. Opština Višegrad kroz budžet pomaže sve sportske klubove, a posebno ćemo pomoći sve mlađe kategorije“, istakao je Đurević.

On je dodao da je planirano da se uradi grijanje u školskoj sali, jer djeca treniraju i u zimskim danima kada je sala veoma hladna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare