Nova mašina za efikasniji rad na komunalnim djelatnostima

0

Danas je u okviru projekta „Smanjenje gubitka vode i revitalizacija i dogradnja vodovodnog i kanalizacionog sistema Pale – Jahorina“ u JP Vodovod Pale dopremljena mašina rovokopač – utovarivač.

Projekat modernizacije paljanskog vodovoda obuhvata ulaganja u vrijednosti od 5.200.000 KM i ova mašina će biti angažovana na daljim radovima.

„U toku je prva faza realizacije projekta, koji opština Pale realizuje sa firmom „Buk Promet“ iz Bijeljine na izgradnji mjernih mjesta i revitalizaciji vodovodnog sistema. Do sada JP Vodovod nije imao svoje građevinske mašine i u budućnosti će se brže moći intervenisati na otklanjanju kvarova.

Zadovoljni smo kako do sada teku radovi. Nakon iskopa terena, izvođač se trudi da asfalt brzo sanira, pa nema većih problema“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Pri kraju je realizacija prve faze projekta koja je obuhvatila rekonstrukciju 10,5 km cjevovoda.

„Radovi teku planiranom dinamikom. Izmijenjene su azbestne cijevi, a od planiranih 19 mjernih mjesta, urađeno je 17.

Želim da se zahvalim opštini Pale na ovoj donaciji koja će u svemu poboljšati i olakšati rad“, izjavio je direktor preduzeća „Vodovod“ Krsto Mićić.

„Teško je danas zamisliti rad u komunalnim djelatnostima bez ove mašine. Mašina je posljednje generacije i ista se koristi za rad u zemljama Evropke Unije. Posjeduje opremu za satelitsko praćenje, te je moguće pratiti njen način rada i učinak. Sigurno da će buduće poslove preduzeće izvoditi lakše i kvalitetnije“, izjavio je Tarik Kamenjašević direktor firme Terra BiH.

Vrijednost prve faze projekta za opštinu Pale iznosi 1,6 miliona KM, od čega 50 odsto čine grant sredstva.

Sredstva za finansiranje projekta „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj“ obezbijeđena su putem povoljnih kredita Evropske investicione banke, grant sredstava Evropske komisije i nekih drugih međunarodnih organizacija, među kojima je i švedska Sida, te posredstvom kofinansiranja sa republičkog i opštinskih nivoa.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/vodovod-pale-kombinovana-masina/] width=[87] height=[87] title=[Nova mašina za efikasniji rad na komunalnim djelatnostima] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare