Njemačka organizacija ASB donirala medicinsku opremu vrijednu 22.263 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – NJemačka humanitarna organizacija ASB /Aibeter-Samariter Bund/ za Jugoistočnu Evropu donirala je Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu medicinsku opremu u vrijednosti od 22.263 KM.

Riječ je o digitalnom laringoskopu, dva EKG aparata i značajnim količinama potrošnog materijala, saopšteno je iz Bolnice „Srbija“.

Donaciju je uručio direktor ASB-a za Jugoistočnu Evropu Elmir Bojadžić.

Iz Saveznog budžeta NJemačke izdvojeno je 60.000 evra za pomoć bolnicama u BiH, među kojima je i Bolnica „Srbija“.

Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom Branko Aškraba rekao je da je značaj donacije veliki.

„Dobili smo laginkoskop koji nama u anesteziji znači puno kod otežanih intubacija i stanja teških i opasnih po život, kada ne možemo pacijenta da intubiramo, ni planiramo adekvatno disajni put. Ova donacija će nam mnogo olakšati dalji rad i pomoći u liječenju pacijenata“, naglasio je Aškraba.

Direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija zahvalio je njemačkoj humanitarnoj organizaciji za značajnu donaciju.

„Dva nova EKG aparata unaprijediće rad našeg Internog odjeljenja, kao i digitalni laringoskop koji do sada nismo posjedovali i koji će značajno olakšati rad anesteziologa“, istakao je Šešlija.

Šešlija je napomenuo da je potrošni materijal uvijek dobrodošao, jer su velike potrošnje ovog materijala za vrijeme pandemije, tako da će pomoći funkcionisanju same ustanove jer će se planirana sredstva rasporediti za druge troškove.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare