Nikšićka mljekara „Nika“ ponudila organske proizvode

0

Mljekara „Nika“ iz Nikšića jedina je među 52 izlagača iz regiona koja je na Prvom međunarodnom sajmu poljoprivrede i turizma „Pale 2012“ ponudila organski program mliječnih proizvoda. Izvršni direktor mljekare „Nika“ Tomislav Žižić rekao je Srni da imaju organsku ponudu sira sa ljekovitim biljem, jogurta sa nula posto mliječne masti, dječiji jogurt, pavlaku i surutku.


„Nika“ je, ističe Žižić, najveća mljekara u Crnoj Gori po kapacitetu i asortimanu i ima kompletan asortiman dječijih proizvoda, pasterizovanog mlijeka i sireva.

„Došli smo na ovaj sajam na Palama da vidimo da li je tržište u BiH zainteresovano za naše proizvode“, istakao je Žižić, naglasivši da je potražnja za njihovim proizvodima u Crnoj Gori velika.

Na sajmu u Palama učestvuje i veći broj proizvođača meda, među kojima je i porodica Pekić iz paljanskog mjesta Rogoušići.

Dijana Pekić kaže da su njihovi pčelinjaci smješteni na obroncima Romanije, te da proizvode kvalitetan romanijski med, propolis i med u saću.

Ona je naglasila da je ova godina bila nešto lošija u odnosu na prošlu, ali da su zadovoljni jer su im pčele preživjele prošlu tešku zimu.

„Prošle godine smo proizveli smo 20 do 25 kilograma meda po košnici, a ove godine oko 15 kilograma“, priča Pekićeva, te dodaje da je njihov med poznat na ovom području gdje ga i prodaju.

Prema njenim riječima, prodaja proizvoda Pekića ide dobro, ali bi bilo bolje kada bi bio organizovan i izvoz van Republike Srpske.

Pekićeva je naglasilda da su i ovi sajmovi značajni za proizvođače da se upoznaju i pokažu svoje proizvode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare