Nezdrava potraživanja teret za preduzeće

0
Šume RS Pale

Šumska gazdinstva „Romanija“, „Jahorina“, „Birač“ i „Gradiška“, pored negativnog poslovanja, imaju potraživanja od oko devet miliona KM što predstavlja ogroman teret za preduzeće „Šume RS“, piše „Glas Srpske“.

Potraživanja šumskog gazdinstva „Romanija“ iznose 5,2 miliona KM, „Jahorine“ milion KM, „Birač“ 1,1 milion KM, a „Gradiške“ oko 1,5 miliona KM, navedeno je u izvještaju o poslovanju „Šuma RS“ za prošlu godinu.

„To su uglavnom nezdrava potraživanja i predstavljaju ogroman teret za čitavo preduzeće“, rekao je izvor lista.

Šumska gazdinstva „Jahorina“ iz Pala, „Romanija“ iz Sokoca i „Birač“ iz Vlasenice prošlu godinu završila su sa gubitkom od oko šest miliona KM, a osim negativnog poslovanja, povukla su i ogroman novac sa zajedničkog računa, odnosno računa onih gazdinstava koja dobro posluju.

„Ova gazdinstva su praktično nelikvidna. Osim što posluju sa gubicima, ona troše i novac koji nemaju. Tako je gazdinstvo `Birač` sa zajedničkog računa povuklo 3,5 miliona KM, `Jahorina` 3,6 miliona KM, a `Romanija` 4,6 miliona KM“, kaže izvor-

Najviše zaposlenih, prema podacima iz izvještaja o poslovanju, ima gazdinstvo „Romanija“ 338, a slijede „Visočnik“ sa 291, „Oštrelj“ 276, „Gradiška“ 261, „Gorica“ 252, te „Ribnik“ i „Prijedor“ sa 244, odnosno 220 zaposlenih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare