Nevrijeme spriječilo nastup banjalučkih tamburaša na trgu

0

VLASENICA – Kiša i jak vjetar nisu večeras dozvolili članovima Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke da održe planinari koncert na gradskom trgu u Vlasenici, ali su, ipak, za malobrojne posmatrače i za svoju dušu, u holu vlaseničkog Doma kulture odsvirali nekoliko tamburaških numera.


Dirigent i umjetnički rukovodilac u orkestru Zlatan Mirić novinaru Srne je izjavio da je nastup planiran u okviru takozvane istočne turneje, u kojem orkestar iz Banjaluke namjerava muzički da poveže Vlasenicu, Čajniče, Pljevlja, Rudo i Višegrad.

„Turneju finansiraju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Cilj nam je da ljudima približimo ovaj muzički žanr, da im ponudimo nešto moderniji repertoar i što je moguće više animiramo mlađu publiku“, naveo je Mirić.

Predstavnik opštine Vlasenica Nenad Lelek rekao je Srni da zbog problema u vlaseničkom Domu kulture organizatori nisu bili u mogućnosti da obezbijede alternativni prostor za održavanje koncerta, pa je nastup banjalučkih tamburaša otkazan.

Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke sutra će nastupiti u Čajniču.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments