Neprohodno od Dobrog Polja i Tjentišta prema Foči

0

FOČA – Na cijelom području Republike Srpske pada slab snijeg, a trenutno su neprohodni i putevi Dobro Polje – Foča, Tjentište – Foča i Nevesinje – Istočni Mostar.
U opštini Berkovići svi pravci prema susjednim opštinama su neprohodni a u toku dana se očekuje raščišćavanje puta prema Stocu, dok je u desetak sela, područje Potkoma, u prekidu snabdijevanje strujom, kao i mobilna telefonija, i radi se na otklanjanju kvarova.

Na području opštine Bileća ponovo su neprohodne sve putne komunikacije koje su juče pročišćene, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Čišćenje se vrši samo za hitne medicinske evakuacije, a načelnik opštine je od Republičke uprave Civilne zaštite tražio mašinu za čišćenje snijega dodajući da je zbog obilnih snježnih padavina ovoj opštini potrebna finansijska pomoć za nabavku goriva.

U opštini Nevesinje se vrši dostava lijekova ugroženom stanovništvu motornim sankama opštine Istočni Mostar.

Sve mašine za čišćenje snijega rade punim kapacitetom i, kako je i ranije saopšteno, prioriteti su održavanje pravaca Sarajevo – Foča, Foča – Gacko, Gacko – Nevesinje i Dobro Polje – Kalinovik.

Opštine učestvuju u čišćenju lokalnih puteva sa svom raspoloživo mehanizacijom, a u opštinama Foča i Rogatica održane su sjednice štabova Civilne zaštite.

Prema informacijama iz Medicinskog centra Zvornik, u toku je istraga o uzroku smrti Ante Ristanovića koji je dovezen juče u 17.00 časova, a jutros je preminuo.

U opštini Srebrenica po jedno lice je evakuisano iz sela Kragljivode i Blažijevići do Doma zdravlja, dok je u Cerskoj, opština Vlasenica, evakuisana jedna žena radi prebacivanja u bolnicu.

U opštini Bileća danas je izvršena evakuacija šest lica iz sela Bogdašići, Meka Gruda, Korita i Baljci radi pružanja medicinske pomoći.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare