Neprohodni putevi do tri sela

0

HAN PIJESAK – Zbog snježnih nanosa, na području opštine Han Pijesak i dalje su neprohodni putevi do sela Ravanjsko, Mrkov i Gornje Babine, koje će danas čistiti dvije mašine, rekla je Srni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u ovoj opštini Vladanka Golić.
Ona je navela da će puteve do tih sela danas čistiti po jedna mašina „Tehnometala“ iz Vlasenice i Šumskog gazdinstva „Visočnik“ sa Han Pijeska, dodavši da je cijena čišćenja snijega po radnom satu mašine 95 KM plus PDV.

Napomenuvši da je za čišćenje snijega u ovoj opštini do sada utrošeno više od 100.000 KM, Golićeva je naglasila da je Vlada Republike Srpske odobrila 50.000 KM.

Prema njenim riječima, do sada je socijalno ugroženom stanovništvu na području opštine podijeljeno 35 paketa sa hranom i 2 000 konzervi.

„Stanje elementarne nepogode, koje je uvedeno 26. januara ove godine, biće ukinuto kada visina snijega bude 90 centimetara“, rekla je Golićeva.

Ona je dodala da je uredno snabdijevanje strujom i vodom na području cijele opštine, te da nema novih dojava o bolesnim i promrzlim licima.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare