Neprestano biti u Božijoj ljubavi

0

SOKOLAC – Najvažnije je neprestano biti u Božijoj zajednici i ljubavi, poručio je vjernicima NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je danas, drugog dana Božića, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu povodom praznika Sabora Presvete Bogorodice.

“Najvažnije je da je Bog uvijek sa nama. Bez Boga je teško”, istakao je mitropolit Hrizostom, čestitajući vjernicima praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista.

On je rekao da Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave Sabor Presvete Bogorodice, koja je od čitavog roda ljudskog izabrana da bude svetija od svetinje.

“Ona je ta koja je odmah poslije Boga, kojoj se uvijek obraćamo i molimo da zastupa rod ljudski kod Hrista Gospoda”, naglasio je mitropolit dabrobosanski.

Prema njegovim riječima, danas je sabor svih svetih, kako anđela na nebesima, tako i svetih proroka, apostola, mučenika, stradalnika, prepodobnih svetitelja i svih koji su slavili i proslavljali Gospoda.

“Mi smo se danas opet, kao i juče, sabrali oko Presvete Bogomajke, oko njenog sina Bogomladenca Hrista, da nas oni uvijek blagoslove, čuvaju, obože i umnože, da posvete nas, da budemo sveti narod, ne po našoj prirodi koja je takva kakva je, ali po blagodati Božijoj”, istakao je mitropolit Hrizostom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments