Nepostajanje centralne evidencije omogućava malverzacije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije istakli su danas na sastanku sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Milošem Lučićem da je nepostojanje centralne evidencije nestalih Srba ključan problem koji omogućava malverzacije.

Predsjednik Organizacionog odbora opštinskih organizacija porodica zarobljenih i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije Goran Timotija rekao je da je još 2008. godine donesena odluka da bude sačinjen centralni registar.

„Odluka je bila donesena da se centar formira još 2008. godine, a ni dan-danas to nije učinjeno. Porodice sumnjaju u malverzacije“, naveo je Timotija.

Timotija je naglasio da je problem i to što je skoro stalo traženje nestalih Srba na području Sarajeva i okoline, kao i nepodizanje optužnica protiv lica koja su odgovorna za nestanak Srba.

On je naveo da je na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu dogovoreno da se problemi pokušaju riješiti zajednički sa predstavnicima Srba u institucijama BiH.

Ministar Lučić je rekao da je ovo prvi sastanak, te da će nastojati da problemi porodica žrtava budu rješavani kontinurano u saradnji sa svim nivoima vlasti.

On je napomenuo da se na području ove regije traga za još 394 lica, od kojih u Sarajevu za 178.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare